top of page
2022-09-13 14.01.38.jpg

"Iedereen kan zich uit zijn jeugd nog wel een platenboek herinneren dat grote indruk maakte door de tekeningen die erin stonden. Tekeningen met een mysterieuze aantrekkingskracht, waar je maar naar bleef kijken en waar je steeds weer nieuwe dingen in ontdekte. Dat soort tekeningen maakt Myriam. In de tekeningen van Myriam heeft alles – mensen, dieren én voorwerpen – een hele duidelijke  persoonlijkheid. Haar tekeningen zijn kleurrijk, sprankelend en vol humor. Ze zijn een verrijking voor de content van Jeelo.  

Naast de kwaliteit van haar werk is ook haar punctualiteit voor ons een reden om met Myriam samen te werken. Ze haalt iedere deadline, ook als die krap is. De tekeningen komen in overleg tot stand, doordat Myriam tussentijds schetsen voorlegt ter bespreking."

Michelle Heinen, contentmanager bij Jeelo, Jeelo

 

"Wat mij aanspreekt in de illustraties van Myriam Berenschot, is haar vrije materiaalgebruik (mooie vlekken, vlakken, lijnen) en haar gevoel voor sfeer. Ze weet de sfeer in mijn verhalen goed te verbeelden.

Bovendien is het leuk om met haar samen te werken omdat ze zelf met goede ideeën komt. (Veertjes verspreid in ‘Mosselvogel’ en in ‘Viltstiftbos’ zijn de paarden met viltstift getekend).

Ook is ze erg flexibel in het verwerken van opmerkingen/ veranderingen."

Jeanet Kingma, beeldend kunstenaar/schrijver, www.jeanetkingma.com

"Ik ontdekte het werk van Myriam een aantal jaren geleden en ze viel meteen op omdat ik vond dat ze zoveel liefde in haar illustraties legde. Met zorgvuldige uitwerking en veel aandacht voor kleur wekt ze haar karakters tot leven. Toen ik een illustrator zocht voor mijn eigen werk dacht ik daarom meteen aan haar. Met Myriam samenwerken is heel plezierig: ze is altijd in voor mijn plannen, werkt haar tekeningen prachtig uit en staat open voor op- en aanmerkingen. Ik ben heel gelukkig met de schitterende tekeningen die ze maakte voor mijn twee kinderboeken, het plezier spat van elke pagina!"

Suzan Overmeer, coordinator Koninklijk Conservatorium Den Haag/schrijver, www.suzanovermeer.nl

"Myriam heeft in opdracht van Noordhoff Uitgevers, illustraties bij mijn studieboek Ondernemingsrecht gemaakt. Ik was meteen ontzettend onder de indruk van haar vrolijke stijl. Toen een aantal illustraties een tikkeltje te romantisch bleken voor de doelgroep van mijn boek, heeft ze direct mijn feedback goed opgepakt en met wat aanpassingen de stijl perfect laten aansluiten bij het boek. Ik ben daarom zeer tevreden met het door haar geleverde werk!"

Suzanne Rutten, Professional Support Lawyer Corporate M&A bij NautaDutilh

 

"Illustreren is het leukste wat er is!

Vond ik vroeger ook al ;-)"

Myriam Berenschot, illustrator

bottom of page